Wykonanie
Składniki na dwie porcje30dag piersi z grillamix
sałat Active
pomidory koktajlowe
rzodkiewkisezam czarnykwiaty jadalne
szczypiorekkiełki poraSkładniki marynaty3 łyżki
miodu2 łyżki
oliwy2 łyżki
musztardy1
cytryna1/2 rosołku drobiowego6 łyżek
soku ananasowego6 łyżek
ketchupu łagodnegoszczypta
chilli Kamis
WykonanieWycisnąć
sok z cytryny wlać do miseczki, dodać pozostałe składniki wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty władamy pierś z kurczaka/kaczki/perliczki, zostawiamy na dwie godziny w chłodnym miejscu. Pieczemy na rozgrzanym grillu do miękkości.Do naczynia szklanego bądź miski wkładamy na przemian mix
sałat,
pomidorki koktajlowe, pokrojoną w plasterki
rzodkiewkę, grillowaną pierś, pokrojoną w paski, czynność powtarzamy do wypełnienia naczynia, miseczki. Na wierzchu sałatki kładziemy
kiełki pora, całość posypujemy czarnym
sezamem, robimy dekoracje z kwiatków jadalnych i
szczypiorku . Skrapiamy
ziołowym winegret.Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"