Wykonanie


SkładnikiBez y600 ml
białek (2 x 300 ml)60 dag
cukru (2 x 30 dag)2 łyżki
skrobi kukurydzianej5 dag
orzechów włoskich mielonych BackMit (tylko do jednej
bezy)10 g
margaryny Kasia do wysmarowania papieru do pieczeniaKrem500 ml
śmietany 36%2 łyżki
cukru pudru Kupiec4
śmietan fix Dr Oetkera1
czekolada gorzkaMasa wiśniowa1 duży
budyń śmietankowy Winiary500g mrożonych
wiśni nadwiślanka i lub
konfitura z
wiśni3 łyżki
cukru2 łyżki
żelatyny WiniaryDekoracje
truskawki kaszubskie
kiwipomarańczawinogrona
WykonaniePierwsza
beza:Do miski wlewamy połowę
białek, które ubijamy, pod koniec dodajemy 30 dag
cukru,
orzechy włoskie mielone, 1 łyżkę
skrobi, ubijamy jeszcze chwilę do uzyskania sztywnej masy. Wykładamy blachę papierem do pieczenia, na którym rysujemy okrąg o średnicy 24 cm i smarujemy go
margaryną . Nagrzewamy piekarnik do 120-145 stopni i suszymy
bezę przez około 60-120 minut cały czas kontrolując czy się nie przypala .Druga
beza:Do miski wlewamy drugą połowę
białek, które ubijamy, pod koniec dodajemy 30 dag
cukru, 1 łyżkę
skrobi ubijamy jeszcze chwilę do uzyskania sztywnej masy. Wykładamy blachę papierem do pieczenia na którym rysujemy okrąg o średnicy 24 cm i smarujemy go
margaryną. Nagrzewamy piekarnik do 120-145 stopni i suszymy
bezę przez około 60-120 minut cały c zas kontrolując czy się nie przypala.Przygotowanie masy wiśniowejDo garnka wkładamy
konfiturę wiśniową lub mrożone
wiśnie, zagotowujemy dodajemy
budyń i
żelatynę.Przygotowanie kremu Do miski wlewamy
śmietanę, którą ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy
cukier puder wymieszany z 3
śmietan fix ,startą na dużych oczkach
czekoladęGrande F inal e :)Na paterę kładziemy
bezę orzechową posypaną
śmietan fix, który zabezpiecza ją przed rozpuszczeniem, na to kładziemy przestudzoną masę
wiśniową,
bitą śmietanę z
czekoladą, przykrywamy drugą
bezą smarujemy kremem, na wierzch kładziemy świeże
owoce.