Wykonanie
Smaki Świata z
Radiem Plus to nowy program kulinarny Michała Turka, w którym miałam przyjemność uczestniczyć na zaproszenie restauracji Trattoria del Nettuno (o której
pisałam Wam już na blogu klik). Kolejna audycja, w której może i mnie uda się usłyszeć w piątek o godz. 18.05.(LINK DO AUDYCJI Z
RADIA klik, mnie możecie posłuchać od min. 12:25)


Podczas kolacji odbył się life cooking i podróż
smakami świata. Szef kuchni Robert Wandtke i Biaggio zaserwowali nam takie pyszności, jak:
sałatka z marynowanej
ośmiornicy z warzywami,tarrantino bianco, czyli pastę z
owocami morza,
oliwą,
natką pietruszki i
chilli,tagliatelle all'amatriciana, czyli pastę z suszonym
boczkiem,
pomidorami pelati,
winem,
papryczkami chilli i
serem pecorino,paelle z
krewetkami i chorizo.
Owoce morze przygotowane są tutaj rewelacyjnie - soczyste, pełne smaku, w dobrych połączeniach, ale
makaron to prawdziwe niebo w gębie.









Więcej zdjęć tu - KLIK .