Wykonanie
Bardzo lubimy
makarony z
sosem pomidorowym. Zazwyczaj pojawia się wersja tradycyjna. Kiedy
Malwina zaproponowała taki oto przepis na wspólne gotowanie z Edytką wiedziałam, że to danie nam posmakuje. Miałam rację. Dziewczyny bardzo dziękuję za kolejne miłe gotowanie i do następnego razu.


Składniki:4 łyżki
oliwy1
czerwona cebula250 g pancetty lub innego dobrego
boczku400 g
pomidorków koktajlowych400 g passaty pomidorowej½ łyżeczki
chilli w płatkach3 łyżki
natki pietruszki500 g spaghetti
Parmezan lub
grana padanooliwaWykonanie:
Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać
oliwę i podsmażać
cebulę przez kilka minut. Dodać pokrojoną pancettę i razem podsmażać. Dodać pancettę i
pomidory koktajlowe. Gotować przez kilka minut. W międzyczasie ugotować
makaron al dente. Odcedzony
makaron dodać do przygotowanego sosu i dodać
natkę. Podgrzewać razem przez chwilę. Podawać od razu posypany
startym serem.
