Wykonanie
4 października 2013Smak tak przygotowanego
makaronu pamiętam jeszcze ze szkolnych stołówek , z tym że zawsze były świderki , czasem z
kiełbasą , a czasem z
parówkami , pycha . Mama też zawszę taki robiła w domu , każdy się nim zajadał – obowiązek duuuużo tartego
żółtego seraJednym słowem pysznie , prosto , tanio i szybkoSkładniki:Na 2 porcję :200 g .
makaronu penne1 pętko
kiełbasy śląskiej1
cebula1 ząbek
czosnku3 łyżki
przecieru pomidorowego2 łyżki tartego
sera żółtegosól ,
pieprz ,
chiliPrzygotowanie:
Kiełbasę , oczyszczoną
cebulę i
czosnek pokroić drobno , podsmażyć na odrobinie
oleju. Dodać
przecier pomidorowy i
przyprawy , podgrzać chwilę.
Makaron ugotować ala dente z odrobiną
oleju i
soli ( by się nie posklejał ) -odcedzić.
Makaron wymieszać z sosem by dokładnie oblepił każdą rurkę.Na talerzu posypujemy
serem żółtym.

Post navigation← Moje królestwo otwarte dla Was :))Coraz bliżej do świąt aż naszła mnie ochota na
rybne galaretki , z warzywami w koncentracie i
serem żółtym . Do tego odrobinka
octu i można zajadać . Pyszności :) →