Wykonanie
Kochani, przepraszam, że tak długo mnie tu nie było, miałam problemy z czytnikiem kart, przez co straciłam dostęp do najświeższych zdjęć, ale problem, na razie co prawda prowizorycznie, udało się rozwiązać ;) Dzisiejsza propozycja była moim pożegnaniem ze smacznym jedzeniem - na diecie takie rzeczy są niestety zbrodnią... Danie bardzo szybkie, ze składników, które większość ludzi stale ma w domu.Składniki:- 250 ml
śmietany 18%- 200 g startego
żółtego sera- 1 duża
cebula- 2 ząbki
czosnku-
margaryna do smażenia-
sól,
pieprz,
chilli,
gałka muszkatołowaJak
pisałam powyżej, danie jest nad wyraz szybkie - wstawiamy
wodę na
makaron, w tym czasie
cebulę kroimy w kostkę, a
czosnek traktujemy praską, po czym lądują one na rozpuszczonej na patelni
margarynie.
Gdy
cebula się zeszkli, wlewamy
śmietanę, ciągle mieszając trzymamy na ogniu kilka minut, następnie dodajemy
ser i mieszamy tak długo, aż się rozpuści.
Teraz najtrudniejsza rzecz, czyli przyprawianie - musi być ono konkretne, bo
śmietana i
ser stanowią dość mdłą mieszankę - nie żałujmy
soli,
pieprzu i
gałki muszkatołowej. Ja dodałam również szczyptę
chilli, by całość stała się bardziej wyrazista Można wzbogacić sos
natką pietruszki lub ulubionymi
ziołami.Smacznego!