ßßß

Przygotowanie:Mięso z kurczaka umyć , oczyścić.Z udek zdjąć skórę , wyjąć kości.Szponder umyć , usunąć skórę.Warzywa obrać , umyć , osuszyć.Gotować warzywa z mięsem do miękkości-odcedzić , pokroić na mniejsze kawałki.Zmielić 3 krotnie mięso z warzywami oraz serem żółtym.Do zmielonej masy wbić żółtka ( ważne , bez białek) wlać mleko , musztardę , wsypać bułkę tartą oraz przyprawy-wyrabiać dłońmi na jednolitą masę.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę , dodać do reszty składników , delikatnie wymieszać łyżką.Keksówkę wysmarować masłem oraz bułką tartą , przelać masę pasztetową , wygładzić wierzch.Piec pasztet ok.60 min. w 180st.SmacznegoPost navigation← Przekąska która świetnie sprawdzi się na imprezach czy piknikach na świeżym powietrzu.Takie śniadanko przygotowałam dla mojej 13 mies. córci , gdyż bardzo lubi zwierzaki. Kolorowa zawartość talerza od razu jej się spodobała i zajadała ze smakiem. →