Wykonanie
            Klasyka, która sprawdza się zawsze. Polecam!Składniki:· 1 kg 
wołowiny· kilka 
ogórków małosolnych· słoik marynowanej 
papryki· ostra 
musztarda· kilka mini 
cebulek· 
sól· 
pieprz· 3 duże 
pory· szklanka domowego 
wywaru warzywnego· kilka plastrów gotowanego 
boczku· 
olej rzepakowy do smażenia· łyżka 
octu balsamicznegoCebulki kroimy w cienkie krążki, solimy i odstawiamy, żeby 
cebula troszkę zmiękła.Z 
wołowiny wykrawamy kawałki 
mięsa jak na kotlety w poprzek włókien. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy, solimy, 
pieprzymy z obu stron, smarujemy 
musztardą. Na każdym zrazie układamy plaster 
boczku. Na krótszym 
boku układamy 2-3 krążki 
cebulki, kawałek marynowanej 
papryki i 
ogórka konserwowego. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Zrazy obsmażamy na dobrze rozgrzanym 
oleju z każdej strony i przekładamy do garnka. Na patelni, na której obsmażaliśmy zrazy przesmażamy pokrojone w półtalarki 
pory. Przekładamy do zrazów. Całość zalewamy 
wywarem warzywnym i dusimy do miękkości. Doprawiamy 
solą, 
pieprzem i 
octem balsamicznym. Jeśli chcemy podać aksamitnie gładki sos, gotowe zrazy przekładamy na talerz, a sos 
porowy przed podaniem dokładnie blendujemy. Zrazy podajemy z sosem 
porowym i pieczonymi 
ziemniakami. Smacznego!