Solidny kawał mięsa- dla tych co lubią konkretnie zjeść ;). Zapraszam.Składniki:· 1,5 kg boczku- rozkrojonego na roladę i pozbawionego skóry· 4 łyżeczki musztardy sarepskiej· 1 łyżeczka musztardy Dijon· sól· pieprz· odrobina oleju rzepakowego· 1/2 kg cebuli· łyżka octu balsamicznego· łyżka miodumalinowegoCebulkę kroimy w piórka i smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Dodajemy miód i chwilę karmelizujemy. Doprawiamy solą i octem balsamicznym. Przygotowany boczekpieprzymy i solimy z obu stron. Układamy na desce i smarujemy wewnętrzną warstwę wymieszaną musztardą sarepską z musztardą Dijon. Wykładamy usmażoną cebulę. Boczek ściśle rolujemy i związujemy dratwą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch smarujemy cienką warstwą musztardy i delikatnie skrapiamy olejem. Pieczemy w temp. 190 stopni, termoobieg ok. 2,5 godziny. Boczek podajemy na ciepło jako danie obiadowe- kroimy w grube plastry. Smacznego!