Wykonanie


Składniki:Pałki z
kurczaka:marynata: 50ml
oleju, 6 łyżek
ketchupu łagodnego, 2 łyżeczki
soli, 1 łyżka
majonezu, 1 łyżeczka czerwonej
słodkiej papryki, 2 łyżeczki
ziół do drobiu,
pieprz, 1/2
cebuli.1 kg pałek z
kurczaka.Pieczone
ziemniaki:1kg małych
ziemniaków,6 ząbków
czosnku,2 łyżeczki
soli,garść posiekanego
koperku,3 gałązki
rozmarynu,
pieprz,czerwona
słodka papryka, mielona,
olej.Przygotowanie:

Marynata:
Cebulę pokroić w paseczki i dodać do niej resztę składników. Wymieszać.
Mięso dodać do marynaty, wymieszać i odstawić na conajmniej godzinę do lodówki.
Ziemniaki umyć i dodać do nich resztę składników - z gałązek
rozmarynu pourywać igiełki i tylko je dodać. Wymieszać.Na blaszce do pieczenia na środku ułożyć
mięso, a po bokach
ziemniaki. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200stopni C i piec 45minut. Sprawdzić czy
ziemniaki są miękkie, w razie potrzeby piec dłużej.



Smacznego!!!