Wykonanie
            

Składniki:Pałki z 
kurczaka:marynata: 50ml 
oleju, 6 łyżek 
ketchupu łagodnego, 2 łyżeczki 
soli, 1 łyżka 
majonezu, 1 łyżeczka czerwonej 
słodkiej papryki, 2 łyżeczki 
ziół do drobiu, 
pieprz, 1/2 
cebuli.1 kg pałek z 
kurczaka.Pieczone 
ziemniaki:1kg małych 
ziemniaków,6 ząbków 
czosnku,2 łyżeczki 
soli,garść posiekanego 
koperku,3 gałązki 
rozmarynu,
pieprz,czerwona 
słodka papryka, mielona,
olej.Przygotowanie:

Marynata: 
Cebulę pokroić w paseczki i dodać do niej resztę składników. Wymieszać.
Mięso dodać do marynaty, wymieszać i odstawić na conajmniej godzinę do lodówki.
Ziemniaki umyć i dodać do nich resztę składników - z gałązek 
rozmarynu pourywać igiełki i tylko je dodać. Wymieszać.Na blaszce do pieczenia na środku ułożyć 
mięso, a po bokach 
ziemniaki. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200stopni C i piec 45minut. Sprawdzić czy 
ziemniaki są miękkie, w razie potrzeby piec dłużej.



Smacznego!!!