ßßß Cookit - przepis na Tarta zniknęła w niedzielne popołudnie. Czy to właściwa rekomendacja?

Tarta zniknęła w niedzielne popołudnie. Czy to właściwa rekomendacja?

nazwa

Wykonanie

Zagniatanie ciasta: 5 minut. Przygotowanie kremu: 5 minut. Miksowanie musu: 1 minuta. Mycie malin: 1 minuta. Robienie zdjęć: pół sekundy. Doznania: bezterminowo bezcenne...
Spód stąd :
250 g mąki
7 łyżek cukru pudru
2 jajka
100 g masła
Zagniotłam, bardzo szybko, ciasto. Uformowałam kulę i włożyłam na 2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Ciasto rozwałkowałam na folii spożywczej i odwracając do góry nogami wyłożyłam dno formy. Docisnęłam i nakłułam dno, przykryłam papierem do pieczenia i wysypałam fasolę. Piekłam 15 minut, zdjęłam papier z fasolą i piekłam kolejne 15 minut.
M us:
90 0 g pokrojonego w kawałki rabarbaru
3 łyżki cukru trzcinowego
W garnku, z grubym dnem, zasypałam rabarbar cukrem i odstawiłam na 2 godziny. Gotowałam razem z sokiem, który puścił, tak długo, aż odparowała woda. Zmiksowałam całość i wychłodziłam.
Krem:
125 g serka philadelphia
200 g kremówki
2 łyżki cukru pudru
łyżeczka pasty waniliowej
Ubiłam śmietanę, pod koniec dodałam cukier. Serek roztarłam w drugiej misce, dodałam ubitą śmietanę i wanilię. Na wystudzoną tartę wyłożyłam mus, połączony z dwiema łyżkami kremu, potem sam krem, maliny i kilka gałązek świeżej mięty... Chłodziłam pół godziny w zamrażalniku.
Źródło:http://gotujekomus.blogspot.com/2013/09/maslana-tarta-z-rabarbarowym-musem.html