ßßß
200g mąki pełnoziarnistej3 łyżki cukru pudrujajko120g masła3 gałązki rabarbaru2 łyżki cukru120g mąki50g cukru trzcinowego80g masłaMąkę przesiej do miski, dodaj cukier, masło pokrojone na kawałki i jajko. Zagniataj do uzyskania gładkiego i sprężystego ciasta. Odłóż na 30min do lodówki. Po schłodzeniu, rozwałkuj i przełóż do formy na tartę.Rabarbar umyj, obierz i pokrój na małe kawałki, a następnie przełóż go do formy wyłożonej ciastem. Całość posyp cukrem. Mąkę, cukier i masło zagnieć. Rozdrobnij palcami do powstania okruchów. Kruszonkę wyłóż na rabarbar. Tartę piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Podawaj po wystygnięciu.
