Wykonanie
Proponuję ciasto
miodowe, które przekładamy masą z gotowanego
sera. Placki są od razu miękkie. Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.


SKŁADNIKINa ciasto:3 szklanki
mąki1 szklanka
miodu1 szklanka
olejuok 3/4 szklanki
cukru1 szklanka
herbaty czarnej4
jajka2 łyżeczki
sodyprzyprawa do pierników.Masa serowa:2
jajka1 szklanka
cukru20 dag
margaryny3 łyżki
maki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/3 szklanki
mleka1 kg
białego seraWYKONANIEWszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić.Piec na blaszce wyłożonej pergaminem. powinno nam wystarczyć na 3 placki. Temperatura pieczenia 150 stopni- termoobieg ok. 15 min. każdy placek. Placki można upiec dzień wcześniej.
Ser mielimy lub używamy gotowego z wiaderka. Dodajemy
cukier,
jajka,dobrze mieszamy.W garnku rozpuszczamy
margarynę i wciąż mieszając dodajemy partiami
ser wymieszany. Gdy masa zacznie się gotować,dodajemy rozpuszczoną
mąkę i energicznie mieszamy, aż masa stanie się gęstaGotową gorącą masą przekładamy placki.


SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.