ßßß

SKŁADNIKINa biszkopt8 jajek2 szklanki mąki pszennej1 szklanka maki ziemniaczanej1 szklanka cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki oleju4 łyżki wodyMasa:Kolor masy zależy od koloru galaretki:2 kg jabłek2 galaretki wiśniowe2 galaretki agrestowe2 galaretki pomarańczowe1 puszka brzoskwińWYKONANIEJajka całe ubijamy z cukrem. W naczyniu mieszamy mąkę i proszek. Kiedy jajka ubijemy na puch dodajemy mąkę z proszkiem, wodę i olej. Mieszamy wolno. Wylewamy na blachę. Pieczemy 180 ok 40 min.Po wystudzeniu biszkopt przekroić na trzy części. Przygotować masę z jabłek i galaretek.Masa czerwona:1 kg jabłek obrać zetrzeć na tarce. Jabłka umieścić w garnku, nakryć od czasu do czasu pomieszać, kiedy się rozgotują dodać dwie galaretki, pomieszać chwilę. Odstawić do wystygnięcia.Masa zielona:1 kg jabłek obrać zetrzeć na tarce. Jabłka umieścić w garnku, nakryć od czasu do czasu pomieszać, kiedy się rozgotują dodać dwie galaretki, pomieszać chwilę. Odstawić do wystygnięciaGalaretki pomarańczowe rozpuścić w połowie wody, odstawić do stężenia.Na jeden biszkopt wykładamy masę zielona, nakrywamy drugim. na drugi masa czerwona , przykrywamy . na wierzch pokrojone brzoskwinie, zalać pomarańczowa galaretką.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.