ßßß
Składniki:Biszkopt:3 jajka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa:0,5 kg serka homogenizowanego waniliowego lub śmietankowego1 dowolna galaretka (u mnie niebieska)Wierzch:2 galaretki brzoskwiniowe1 puszka brzoskwińSposób przygotowania:1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, potem delikatnie wmieszać proszek i mąkę. Piec ok. 30-40 minut w 160-180 ° C.2. Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, dodać do serka i zmiksować.3. Galaretki brzoskwiniowe przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Odsączyć brzoskwinie.Przełożenie ciasta:biszkoptmasa serowabrzoskwiniegalaretka brzoskwiniowa
SMACZNEGO :)