Wykonanie
Z
biszkoptami rożnie bywa, dość długo wypróbowywałam rożne przepisy.
Białka osobno , później
żółtka i odwrotnie-
żółtka ubić później dodać
białka. Czasami się udało, ale nie zawsze. Przepis, który prezentuję dzisiaj jest dość prosty i zawsze się udaje.
SKŁADNIKI6
jajek1,5 szklanki
maki pszennej0,75 szklani
mąki ziemniaczanej2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru3 łyżki
oleju3 łyżki
wodyWYKONANIE
Jajka ubić z
cukrem na puszystą masę.
Mąkę wymieszać razem z
proszkiem do pieczenia. Po trochę
mąkę wsypywać do masy- mieszać. Dodawać również partiami
olej i
wodę. Mieszać tak, by wszystkie składniki się połączyły.Wlać do formy ( jeśli mniejsza, ciasto będzie wysokie) Ja piekłam w formie 30 cm. na 20 cm. dość duża.Piec w temperaturze 180 ok 40 min.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.