Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.1 szklanka białej fasoli200 g krewetek1/3 szklanki oleju "Kujawski ze Smakiem" czosnek z bazylią1/2 pora1 marchewka2 listki laurowekilka ziarenek ziela angielskiegosól, pieprz,ostra mielona paprykaFasolę namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości w 1 litrze osolonej wody z listkami laurowymi i zielem angielskim , uważać aby nie rozgotować fasoli. Marchewkę i por pokroić w słupki i dodać do zupy pod koniec gotowania, tak aby warzywa nie były rozgotowane. Por wystarczy dodać na 2 minuty przed końcem, będzie jędrny i smaczniejszy.Krewetki usmażyć w oleju przez 3 minuty. Krewetki bardzo dobrze komponują się z czosnkiem, więc olej Kujawski będzie ich doskonałym uzupełnieniem. Na samym końcu dodać krewetki wraz z olejem w którym się smażyły do zupy i doprawić do smaku.