Wykonanie
Smaczne, dietetyczne pulpety z
mięsa z indyka w sosie
paprykowym.

500g
mięsa mielonego z
indyka2 łyżki
kaszy manny2
marchewki1
cebula2 ząbki
czosnkuprzecier pomidorowypapryka3
ziele angielskie2
liście laurowebazyliaoreganosól,
pieprzolejMarchewki obrać i zetrzeć na tarce,
cebulę drobno pokroić w kostkę,
czosnek przecisnąć przez praskę, warzywa i
kaszę dodać do
mięsa, wymieszać razem, doprawić
solą i
pieprzem. Pulpeciki obsmażyć na małej ilości tłuszczu a następnie zalać
wodą. Dodać
ziele angielskie,
liść laurowy, pokrojoną
paprykę i
przecier pomidorowy. Dusić razem pod przykryciem ok. 30 minut. Sos doprawić
bazylią,
oregano,
solą i
pieprzem.

Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl