ßßß
PESTKI DYNI W ŁUPINKACH (ok 200g)OSTRA PAPRYKA W PROSZKUSŁODKA PAPRYKA W PROSZKUCYNAMONCHILLI W PROSZKU (opcjonalnie)MIÓD (płynny)SÓLOLIWA Z OLIWEK+PAPIER DO PIECZENIAzamienniki?– zamiast pestek dyni w łupinkach – zwykłe pestki dyni, blanszowane migdały, pestki słoneczika– zamiast oliwy z oliwek – olej kokosowy, sezamowy czy inny– dowolne inne przyprawy – np wędzona papryka, curry w proszkuPestki wrzucamy do miseczki, dodajemy 1-2 łyżki oliwy, miód i przyprawy, mieszamy by pestki pokryły się równomiernie. Żaroodporną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na niego pestki. Pieczemy ok 12-15 minut (/na złoty kolor) w temp 200*, w międzyczasie 1-2 razy mieszając. (ja piekłam na termoobiegu). Gotowe!.