ßßß Cookit - przepis na Marynata miodowo- musztardowa

Marynata miodowo- musztardowa

nazwa

Wykonanie

Za jej przyczyną mięso stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Delikatny słodko- ostry smak doda mu prawdziwego charakteru. Marynata miodowa idealnie sprawdza się z drobiem. Na moim stole ostatnio zagościła w towarzystwie kurczaka- a dokładniej jego udka. Powiem nieskromnie- palce lizać ;)
Serdecznie polecam ;)
Składniki:
pół szklanki oliwy z oliwek
4 łyżeczki naturalnego miodu
4 łyżeczki musztardy
pół łyżeczki ostrej papryki
szczypta słodkiej papryki
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i natrzeć nią oczyszczone i osuszone nogi z kurczaka. Mięso marynować w lodówce przez dzień. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać marynatą.
Smacznego :)
Źródło:http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2015/03/marynata-miodowo-musztardowa.html