ßßß
Składniki :1 filet z piersi kurczaka6 plastrów boczku parzonego1 ziemniak truflowy1 łyżka oliwy z oliwek1 burakkilka orzechów ziemnychkilka suszonych daktyliPrzypraw :pieprz ziołowypapryka wędzonakmin rzymskikardamon
Filet z piersi kurczaka myjemy, odsączamy wodę i oczyszczamy.Kroimy go na większe kawałki, po czym polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy pieprzem ziołowym, papryką wędzoną i kminem rzymskim.Ziemniaka truflowego obieramy i kroimy w plastry.Buraka obieramy, kroimy w paski i posypujemy kardamonem.W plastry boczku zawijamy kawałki kurczaka i spinamy wykałaczkami.
Mięso układamy na pierwszym poziomie parowaru na folii aluminiowej.Ziemniaka i buraczki na 2 poziomie również na folii.Włączamy parowar na 25 minut.Na 8 minut przed końcem na 2 poziom wrzucamy orzechy.Kiedy urządzenie się wyłączy, ziemniaka kroimy na mniejsze kawałki, tak samo kroimy suszone daktyle.Nakładamy mięso i resztę składników na talerz.
Czekam na Wasze uwagi, komentarze i zdjęcia dań, które zrobiliście, zainspirowani moimi przepisami :)Pozdrawiam i smacznegoAdam