ßßß
Potrzebne będą:- 2 pojedyncze piersi z kurczaka (500-600g)- 150 -200g wędzonego boczku- 2 duże papryki w dowolnym kolorze- jedna cebula- Zioła do drobiu Kamisa (lub ulubiona mieszanka ziołowo-czosnkowa)- sól i pieprz- oliwa z oliwekSposób wykonania:1) Mięso kroimy na nieduże szaszłykowe kawałki (do 2cm), wkładamy do miski, posypujemy obficie przyprawami i polewamy oliwą. Odstawiamy na 1-2 godziny w temp. pokojowej.2) Boczek kroimy na kawałki odpowiadające wielkością kawałkom kurczaka.3) Warzywa kroimy podobnie.4) Nadziewamy na patyczki w kolejności: papryka, boczek, kurczak, cebula.
5) Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i pieczemy szaszłyki 30 minut6) Podajemy z dowolnymi dodatkami, jak np. kuskus (widoczny na zdjęciu), ryż, pieczywo.
Smacznego =)Agnieszka