Wykonanie
Na pewno każdy z Was, choć raz próbował ziemniaczków nacinanych a czy próbowaliście kiedyś zrobić w taki sposób mięso? Gwarantuje wam ze wspaniałe doznania;)



Składniki:1 pojedyncza
pierś z kurczakakilka plasterków
boczku wędzonego (wszystko zalezy ile będzie nacięć)tyle samo pół plasterków
cebuli co
boczkusólpieprzpapryka wędzona1/2 łyżeczki
mioduPierś nacinamy
ostrym nozem w odstępach około 8 mm-1 cm (ale nie do konca, nie wolno przeciąć piersi).
Mięso nacieramy
przyprawami (ostrożnie z
solą-
boczek jest słony). W kazdą szparkę wkładamy plaster
boczku oraz
cebulę. Pierś polewamy
miodem. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180-190 stopni C) pieczemy około 30-40 minut (wszystko zalezy jak duza jest
sztuka mięsa) mozna pod koniec pieczenia włączyć funkcje grill.