Wykonanie

Znudziły się Wam tradycyjne schabowe? Oto ich inna wersja bez panierki, ale za to z
marchewką i
cebulką.Title Votes Rating Review No results.Składniki1kg
schabu4 duże
marchewki1 duża
cebulamąka (do obtoczenia)
sól,
pieprz, ulubione
ziołaok. 1 litr
bulionu ((drobiowego, warzywnego lub z kostki))Sposób przygotowaniaKrok 1
Schab kroimy na kotlety, rozbijamy i przyprawiamy
solą,
pieprzem i ulubionymi
ziołami. Obtaczamy w
mące i obsmażamy na patelni.Krok 2
Marchewki kroimy w półplasterki,
cebulę w piórka.Krok 3W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo kotlety,
marchewkę,
cebulę, kotlety,
marchewkę,
cebulę itd. Zalewamy
bulionem, tak aby nie do końca zakrył warstwy. Pieczemy 50 min. w 180°C pod przykryciem i na koniec 10 min. bez przykrycia. Podajemy z
ziemniakami lub kluskami śląskimi.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 6.8/ 10 (4 votes cast)
Schabowe z
marchewką inaczej, 6.8 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisy
Schab w sosie
śmietanowo-
musztardowymPotrawka ze
schabu i warzyw
Schabowe na
winie z kluskami śląskimi
Kuskus paprykowo –
marchewkowyPasztet z
cukinii