Smaczna przekąska, która równie dobrze smakuje na ciepło jak na zimno. Nadaje się świetnie na śniadanie do pracy.Rurki z… parówkąSkładnikiparówkiciasto180g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia120g tartego sera0,5 szklanki mleka1 jajko2 łyżki olejuzioła prowansalskiesólsosłyżka keczupułyżka majonezu0,5 łyżki musztardySposób przygotowaniaKrok 1Mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli przesiewamy do miski. Dokładamy tarty ser oraz zioła i mieszamy.Krok 2W drugiej misce mieszamy mlekoolej i jajko.Krok 3Łączymy wszystkie składniki aż ciasto będzie elastyczne i nieklejące. W razie potrzeby dolewamy mleka lub dosypujemy mąki.Krok 4Ciasto wałkujemy, kroimy na paski grubości 2-3cm i owijamy nimi parówki (pokrojone na części).Krok 5Zapiekamy na złoty kolor i podajemy z sosem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Rurki z... parówką, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyGąsienniczki, czyli bułeczki z parówkamiBułki z parówkąKochanie, czas na śniadanie – danie konkursoweGrzyby jak rybyKruche zawijańce z białym serem