Pyszny łosoś w delikatnej otoczce warzyw, zapiekany w cieście francuskim. Dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.Składniki1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego1 filet z łososia2 średnie marchewki10 małych pieczarek1 pęczek koperku1 puszka zielonego groszku (opcjonalnie)masło do smażeniapieprz, sól do smakuSposób przygotowaniaKrok 1Marchewkę tniemy w słupki. Pieczarki w plasterki. Dusimy na patelni na maśle z solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładamy, kładziemy na środku po całej długości pokrojonego w kostkę łososia na niego kładziemy warzywa i umyty pęczek koperku (w całości). W cieście francuskie z jednej i z drugiej strony nacinamy wąskie paski. Następnie naprzemiennie zlepiamy jak warkocz. Smarujemy białkiemjaja i pieczemy ok 30 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Francuski warkocz z łososiem i warzywami, 10.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyPtysie francuskie z pastą rybnąPierś z kurczaka z porami w cieście francuskimTarta z łososiem i kaparamiZdrowe śniadanie do pracy cz. 10Feta z bazylią w cieście francuskim