Wykonanie
            Uwielbiam 
grzyby i generalnie smakują mi we wszystkich wytrawnych potrawach, najbardziej chyba sosach, choć zupa grzybowa również należy do moich faworytów. Zrobiona na rosole jest wyborna, zatem polecam.

Składniki:1 korpus z 
kurczaka ( u mnie 500 g)1 duża 
marchewka1 nieduży 
por2 nieduże 
ziemniakigarść suszonych podgrzybków350 g 
pieczarekgarść mrożonego 
koperku2-3 ząbki 
czosnkusól i 
pieprz do smaku1 łyżka 
masła
Sposób przygotowania:Podgrzybki namoczyć w 0,5 l przegotowanej 
wody. Korpus umyć zalać około 1,5 litra zimnej 
wody, dodać pokrojoną 
marchewkę, 
pora i gotować aż korpus będzie prawie miękki....około 40 minut. Po tym czasie dodać namoczone suszone podgrzybki wraz z 
wodą w której się moczyły. 
Pieczarki obrać ze skórki pokroić w plasterki i podsmażyć na 
maśle i również dodać do zupy razem z pokrojonymi w kosteczkę 
ziemniakami.

Gotować aż do miękkości warzyw. Doprawić do smaku 
solą i 
pieprzem. Zdjąć z gazu dorzucić 
koperek i wyciśnięty przez praskę 
czosnek. Podawać gorącą, można dodać kleks 
śmietany.

Smacznego :)