Śledzie w śmietanowej zalewie z duszoną cebulką. Bardzo interesujący smak, polecam smakoszom ryb.Składniki4 płaty śledzi marynowanych2 duże cebulepapryka konserwowa1 łyżeczka kapary1 małe opakowanie śmietany 18%pieprz, sól do smaku1 łyżka czerwonego winaolej do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1Śledzie kroimy w mniejsze kawałki, układamy w misce. Paprykę kroimy w kostkę układamy na śledziach. Wysypujemy łyżkę kapar. Cebulkę kroimy w kostkę, smażymy na maśle z kroplą oleju. Dodajemy 1 łyżkę wina i chwilę dusimy. Odcedzamy od tłuszczu. Wystudzoną cebulę mieszamy ze śmietaną doprawiamy do smaku i zalewamy śledzie. Smacznego.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Marynowane śledzie w śmietanie , 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisySałatka śledziowa z paprykąWiosenna pasta z łososiemPasta krewetkowa z sezamemJem zdrowo: Placuszki z jabłkiem na kefirzeFrancuski warkocz z łososiem i warzywami