Wykonanie
Bardzo lubię
łososia,dlatego jeśli mam okazję staram się przygotować danie z tej
ryby. Gotowany z warzywami na parze, polany
sosem chrzanowym, posiada wyjątkowy smak.Danie szybkie warto wypróbować.
SKŁADNIKIok 1/2 kg.
łososia -filet
sól ,
pieprzwarzywa rożne- typu
marchew,
kalafior,
por,
brokuł,
ziemniaki ( właściwie to, co mamy)pół
cebuliszklanka
śmietany 18%2 łyżeczki
chrzanuolejWYKONANIEWarzywa kroimy na drobne,
łososia również dzielimy na dwa trzy kawałki, przyprawiamy. Wkładamy do garnka , do gotowania na parze. Wszytko gotujemy ok 45 min.Sos do
rybyCebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Wlewamy
śmietanę i dodajemy
chrzan. Chwilę dusimy na małym ogniu.
SMACZNEGO