Wykonanie

Krucha
wołowina w delikatnym sosie. Świetnie komponuje się z różnego rodzaju
kaszami.Składniki0,5kg
wołowiny (
mięso gulaszowe)1 puszka
pomidorów w puszce0,5
brokuła0,5
kalafiora2 średnie
marchewki1 łyżka
mąki pszennej1 łyżka
mąki ziemniaczanejmała
śmietana 18%pieprz,
sól do smaku
czosnekbazylia,
oregano,
estragonSposób przygotowaniaKrok 1
Wołowina kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy
solą i
pieprzem. Obtaczamy w
mące i smażymy na bardzo małym ogniu około 40 minut ciągle mieszając. Warzywa kroimy w kostkę,
czosnek wyciskamy przez praskę. Wszystko chwilę obsmażamy na dnie garnka, następnie zalewamy
wodą i gotujemy. Dodajemy obsmażone
mięso i wszystko dusimy pod przykryciem ok. 1 godziny. Dodajemy
pomidorki z puszki,
śmietanę zahartowaną i wymieszaną z łyżką
mąki ziemniaczanej. Przyprawiamy do smaku.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 6.5/ 10 (2 votes cast)
Wołowina w
sosie pomidorowym, 6.5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyStrogonowPierekaczewnikPotrawka meksykańska
Wołowina w
ciemnym piwieRuskie pierogi