ßßß Cookit - przepis na Udka faszerowane śliwką

Udka faszerowane śliwką

nazwa

Wykonanie

Bardzo ciekawe połączenie kurczaka z suszoną śliwką. Mięso jest kruche i chrupiące. Polecam.
Faszerowane udka z kurczaka
Składniki
1kg udek z kurczaka
15 śliwek suszonych
4 łyżeczki miodu
sos sojowy
bazylia suszona
pieprz, sól do smaku
wykałaczki
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Krok 1
Udka wypatroszyć z kości ( ja kupiłam już gotowe). Zrobić zalewę- miód, sól, pieprz, sos sojowy, oliwa z oliwek, bazylia. Natrzeć udka zalewą i zostawić na noc. Następnie faszerujemy mięso wcześniej sparzonymi i wymoczonymi śliwkami suszonymi i spinamy wykałaczką. Pieczemy w 200 stopniach około godziny.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 8.0/ 10 (7 votes cast)
Udka faszerowane śliwką, 8.0 out of 10 based on 7 ratings
Podobne wpisy
Schab z warzywami
Potrawka z kurczaka
Tortilla z kurczakiem
Potrawka z kurczaka z cukinią
Pierś i udka pieczone w majonezie
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/01/2580/udka-faszerowane-sliwka