ßßß

SKŁADNIKIU mnie duża porcja2 kg schabu bez kości200 gramów suszonych śliwek200 gramów moreli suszonychsólPomada miodowa:3 łyżki oleju3 łyżki miodu2 łyżeczki sosu sojowego ciemnegoodrobina pieprzuWYKONANIEMięso dobrze myjemy i nożem nacinamy go wzdłuż na głębokość około 1,5 cm w pięciu rzędach. dokładnie solimy.
Wycięcia napełniamy suszonymi owocami. W każdym rzędzie inne owoce.
Następnie schab owijamy w folie i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pomadę przygotowujemy łącząc wszystkie składniki i smarujemy pędzelkiem, dokładnie cały schab.Całość owijamy nicią kuchenną. zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym wypełnionym na dnie wodą.Jeśli chodzi o temperaturę to zależy to pewnie od piekarnika. Ja piekłam 60 min w 200 stopniach,a następnie 30 min. odkryte w 180 stopniach.Schab całkowicie ostudzamy i wtedy wyjmujemy sznurki.Podajemy jako danie obiadowe
Ewentualnie jako przystawka w galarecie.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.