Chciałabym Wam dzisiaj zaproponować błyskawiczną i pyszną przekąskę zrobioną na bazie cukinii i tak ukochanego przeze mnie sera gorgonzola. Całość polana dresingiem miodowo-balsamicznym. Po prostu pyyyyszne :) To danie mogłabym jeść naprzemiennie z publikowanymi już wczesniej karmelizowanymi gruszkami i gorgonzolą i jestem pewna że długo by mi sie nie nudziły :)Przepis znaleziony u Mirabelki . Polecam baaaardzo :)Składniki:ok. 250g młodejcukinii2 łyżki oliwy z oliwek100g gorgonzoli1 łyzka miodu1 łyżka octu balsamicznegosól, pieprzCukinie obrać i pokroić w kostkę o boku ok 1 cm. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cukinię. Smażyć aż zrumieni się ze wszystkich stron. Ser pokroić w kostkę. Miód wymieszać z octem balsamicznym i doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinię wyłożyc na talerz. Polać sosem, a wierzch posypać gorgonzolą. Podawac z białym pieczywem.Smacznego :)