Wykonanie
Sos malinowo-
miodowy jest według mojego pierwotnego zamierzenia dodatkiem wytrawnym ale smakuje tak genialnie, że reszta, która pozostała z sałatki, została zjedzona jako deser. Przygotowałam go z myślą właśnie o sałatkach a nawet wędlinach. Ma piękny różowy kolor i cudowny pestkowy zapach. Wiem, że dla kogoś być może jest to ekstrawagancja ale wierzcie mi, że
sałatka z tym sosem smakuje cudownie.
Składniki:szklanka
malin (mogą być mrożone)ok. 10 ml
białego octu winnego2 łyżki
octu balsamicznegook. 150 ml
oliwy z oliwek1-2 łyżki
miodusól,
pieprz świeżo mielonyWszystkie składniki wsypać do blendera i zmiksować. Ilość
octu i
miodu należy regulować na bieżąco, według własnego smaku. Ilość
octu stanowi kontrast dla
słodyczy i zależy od ilości
miodu. Podawać do sałatek,
serów a nawet
wędlin.Smacznego:)