ßßß
Pyszne kruche polędwiczki w sosie. Idealnie komponują się z ogórkiem kiszonym i kaszą gryczaną.Składniki1 średnia polędwiczka1 łyżka miodu4 łyżki musztardy ziarnistej2 łyżki musztardy chrzanowejsos sojowy4 średnie ogórki kiszone1 szklanka wodyoliwa z oliwekpieprz, sól do smakuSposób przygotowaniaKrok 1Polędwiczki kroimy w mniejsze części i marynujemy w sosie sojowym i oliwie z oliwek. Zostawiamy na min godzinę. Następnie obsmażamy je dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Zalewamy 1 szklanką wody z miodem, musztardą, solą pieprzem i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę (zahartowaną najpierw) i przyprawiamy do smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.8/ 10 (6 votes cast)Polędwiczki w sosie śmietanowo- musztardowym, 7.8 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyPolędwiczki pieczone z salsą z paprykiJem zdrowo: Kasza gryczana z kozim serem i pieczonymi burakami
Polędwiczka w musztardzie