Rozpływają się w ustach. Gruszka nadaje babeczkom wilgotności a cynamon wspaniałego aromatu.Składniki1 szklanka mleka1,5 kieliszka oleju2 szklanki mąki pszennej0,5 szklanki cukru brązowego (może być kryształ)0,5 łyżeczki cynamonu1 duże jajo2 łyżeczki proszku do pieczenia2 średnie gruszkiSposób przygotowaniaKrok 1W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cynamon, cukier, proszek do pieczenia. W drugiej mokre: jaja, mleko, olej. Łączymy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokrojone w kostki gruszki. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Muffiny gruszkowe, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyKorzenne babeczkiBabeczki jaglane p. Diany Wasilewskiej – danie konkursoweMuffiny marchewkoweKakaowe babeczki z KarmiWytrawne babeczki z szynką i papryką