Wykonanie
Tort
lodowy i to snickers, pyszny i apetycznie wyglądający smakołyk z pewnością trafia w gusta łasuchów. Łatwy w przygotowaniu i bardzo, bardzo smaczny. polecam.

SKŁADNIKI : na
biszkopt5
jajek5 łyżek
cukru4 łyżki
oleju2 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki ciemnego
kakao2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaBiałka ubijamy mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy
cukier oraz
żółtka z
olejem. Dalej miksując wsypujemy
mąki wymieszane z
kakao i proszkiem, delikatnie łączymy składniki.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 *C.
Biszkopt studzimy, przekrawamy na trzy blaty.MASA LODOWA :2 litry
lodów waniliowych1 puszka gotowej masy krówkowej1 szklanka
orzechów ziemnych bez
soli1
czekolada toffi1 batonik snickers
Lody przekładamy do dużej miski, kroimy je jak są bardzo zamrożone.
Orzechy mieszamy z 3/4 puszki masy krówkowej, dodajemy je do
lodów, łącznie z pokrojoną w kostkę
czekoladą toffi, dokładnie mieszamy. Masa
zrobi się miękka, nadająca się do smarowania.Tortownicę wykładamy folią spożywczą i układamy pierwszy blat
biszkoptu. Wykładamy 1/3 masy, przykrywamy drugim blatem ciasta, następnie masa lodowa i ostatni, najmniejszy blat
biszkoptu, na to reszta masy lodowej. Rozkładamy na wierzchu pozostałą masę
krówkową, posypujemy pokrojonym batonik i przekładamy tort do zamrażarki, na kilka godzin. Deser wykładamy z tortownicy, kroimy ogrzanym nożem w gorącej wodzie, od razu podajemy. Smacznego.Ciasto
lodowe bardzo smaczne tylko proponuję lekko nasączyć
biszkopt, np
herbatą,ponieważ po zamrożeniu robi się suchy.
