Wykonanie
Zachciało mi się dzisiaj pokombinować z
soczewicą. Padło na paszteciki, które wyszły przepyszne i pięknie wyglądają.

Składniki:- ugotowana
soczewica czerwona (ilość "na oko"- ugotowana
kasza jaglana (ilość "na oko")- 4 odmrożone kulki
szpinaku- duży ząbek
czosnku- łyżka
oliwy z oliwek- małe
jajko-
otręby gryczane-
słonecznik,
sezam-
przyprawy :
chili,
pieprz,
sól,
kminek,
imbir- 2 łyżeczki
koncentratu pomidorowegoZblendowałam na gładką masę
soczewicę i
kaszę jaglaną. Następnie dodałam
szpinak,
przyprawy,
olej, ziarna,
jajko, wyciśnięty
czosnek, koncentrat i wymieszałam łyżką. Dosypałam
otręby gryczane, masa nie może być zbyt rzadka, dlatego ilość
otrąb zależy od konsystencji masy. Masę przełożyłam do formy na muffinki i z wierzchu posypałam jeszcze
sezamem. Piekłam ok. 30-35 minut w 180 stopniach. Paszteciki powinny być z wierzchu chrupiące.Rewelacyjnie smakują na ciepło i po schłodzeniu.


Organizator: Aniko