Sałaty, sałateczki, sałatki jeść je można bez umiaru więc i u Nas pojawia się raz dziennie w ciekawej wersji. Jemy na śniadanie, lunch kolację jak chcecie :) Te owocowe raczej tylko do 16:00 ;)Potrzebujemy: dla 2 osób200 gram szpinakuoliwa z oliwekczosnek2 kromki chleba żytniego2 jajaplastry papryki2 łyżki słonecznikapieprz cayenneNa talerzu ułożyłam szpinak, świeży, liściasty. Polałam łyżką oliwy z oliwek, posypałam pokrojonym ząbkiem czosnku. Na patelni z grillowałam jedną kromkę chleba żytniego na zakwasie i pokroiłam w kostkę do tego ugotowałam jajko na twardo i przystroiłam plasterkiem papryki oraz łyżeczką prażonego słonecznika. Wszystko doprawiłam pieprzemchillicayenne i gotowe ! Przygotowane w 10 minut i kalorii nie wiele :)(Porcja około 200 kalorii)