ßßß
Składniki:2 nieduże pojedyncze piersi z kurczaka1 brokuł25-30 dag zielonej fasolki szparagowej (świeżej, mrożonej lub konserwowej)2-3 pomidoryzielona cebulka2 ząbki czosnkujogurt naturalny + majonez (pół na pół)sól, pieprzsłodka mielona paprykaSposób wykonania:1. Jeśli mamy mrożoną lub świeżą fasolkę, należy ją najpierw pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości (fasolka powinna pozostać jędrna i nierozgotowana).2. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru na półtwardo.3. Pomidory pokroić w grubą kostkę.4. Piersi z kurczaka oprószyć solą i papryką mieloną, ugotować. Następnie wystudzić i pokroić w kostkę.5. Wszystko wymieszać, dodać siekaną zieloną cebulkę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, zmiażdżonymi ząbkami czosnku, odrobiną soli i szczyptą cukru i pieprzu. Sos Wlać do sałatki i całość zamieszać. Schłodzić przed podaniem.Smacznego!!!