ßßß
Składniki:1 filet białej ryby (u mnie dorsz)1/4 małej główki kapusty pekińskiej1 cebula2-3 ząbki czosnku2 łyżki posiekanego koperku2 łyżki masła2 łyżki oleju1 łyżka śmietanysól, pieprzsok z cytrynyprzyprawa do rybSposób wykonania:1. Rybę podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić wedle uznania.2. Na patelni rozgrzać olej z masłem, dodać posiekany czosnek i cebulę, zrumienić.3. Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kapustę, lekko posolić i chwilę dusić. Dodać koperek, wlać ok 1/4 szklanki wody i dodać śmietanę, wymieszać.4. Na kapuście ułożyć rybę, dusić, po jakimś czasie rybę przewrócić na drugą stronę.5. Ryba świetnie smakuje z duszonymi ziemniaczkami.Polecam i smacznego!