Wykonanie
Przepis pochodzi z gazetki Mielone na naszym
stole z Biblioteczki Poradnika Domowego (nr 5/2012). Przepis trochę zmodyfikowałam. Polecam - fajna odmiana mielonego.

Składniki:500 g
mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe)3
szalotki10 dag
ostrego żółtego seraczerstwa
kajzerka2 łyżki
musztardy1
jajkoocet winnyolejsól,
pieprzSposób wykonania:1.
Bułkę namoczyć w wodzie lub
mleku, odcisnąć.2. Do
mięsa dodać
jajko sól,
pieprz i
bułkę. Całość dokładnie wymieszać.3.
Cebulki szalotki obrać, pokroić w plasterki, zalać
octem winnym i wstawić do lodówki na 20-30 minut.4. Z masy
mięsnej uformować parzystą liczbę cienkich kotletów. Połowę cienko posmarować
musztardą, posypać
żółtym serem i nałożyć krążek marynowanej
cebuli. Kotlety przykryć kotletem bez dodatków, zlepić brzegi, tak, aby uformować 1 kotlet.5. Rozgrzać
olej, usmażyć kotlety z każdej strony przez ok.5 minut. Gotowe kotlety można też po usmażeniu zapiec przez 10 minut w piekarniku.Smacznego!!!