Wykonanie

Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego2
filety ryby (u mnie
dorsz)1
cebula1 łyżka
masłaolej1 mały
por30 dag
pieczareksól,
pieprzmajeranekjajko do posmarowaniaSposób przygotowania:1.
Rybę odmrożoną osuszyć.2.
Cebulę posiekać,
pora pokroić w talarki lub półtalarki, zrumienić na
oleju i
maśle, dodać
majeranek.3.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, obsmażyć na
oleju, połączyć z
cebulą i
porem.4. Ciasto i filety podzielić na 4 porcje. Na każdym płacie ciasta ułożyć
rybę, oprószyć
solą i
pieprzem, wyłożyć porcje
cebuli z
pieczarkami i
porem, złożyć i skleić brzegi. Wierzch posmarować
jajkiem.5. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut - w zależności od grubości
ryby. Jakby
ryba była gruba to można ją chwilę usmażyć na patelni przed włożeniem jej do ciasta.Smacznego!!!