Wykonanie
Zakręcone sakiewki to pyszna przystawka.
Ciasto francuskie jest delikatne i dlatego tak świetnie smakuje, obojętnie czy na słodko czy na słono. Moja propozycja z
pieczarkami i
cebulą to przepis szybki i bardzo smaczny. Bardzo lubię je jeść i do tego popijać gorący czerwony barszcz.

Składniki1 opakowanie
ciasta francuskiego light(38 x 24 cm zawiera 30 % mniej tłuszczu)1 duża
cebula300 g
pieczareksól i
pieprzolej do smażeniaWykonanie
Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na
oleju,
pieczarki pokroiłam w plasterki i poddusiłam na patelni z
solą i
pieprzem, kiedy
pieczarki zmiękły dodałam do nich zeszkloną
cebulę, doprawiłam wszystko do smaku.
Ciasto francuskie rozmroziłam. Po rozłożeniu wycięłam 20 kwadratów. Na każdy kwadrat ciasta nałożyłam łyżeczkę farszu z
cebuli i
pieczarek i zawinęłam brzegi zakręcając sakiewkę. Wszystko ułożyłam na płaskiej foremce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w piekarniku w temperaturze 160 stopni, ok . 20 mi nut.




opracowała Edyta