Wykonanie
Dawno już nie było zapiekanki na blogu, a przyznam, że często ostatnio na obiad robiłam jakąś zapiekankę.
Pora nadrobić :) Dziś zapraszam na danie z
mięsem z rosołu.

Składniki:
mięso z dwóch udek z rosołu
przyprawa do gyrosakilka
pieczarek1/2 niedużego
brokułaolejgarść zielonych
oliwek3 łyżki
śmietany 18%3 łyżki
majonezu100 g tartego
żółtego sera2 ząbki
czosnkusól,
pieprzgałka muszkatołowaSposób przygotowania:1.
Mięso obsypujemy gyrosem i obsmażamy na
oleju.2. W osolonym wrzątku obgotowujemy
brokuł.3.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, lekko podsmażamy na patelni.4. Warzywa z
mięsem mieszamy, dodajemy
oliwki.5. Mieszamy
śmietanę,
majonez, zmiażdżone ząbki
czosnku, tarty
żółty ser, doprawiamy
solą,
pieprzem i
gałką muszkatołową.6. Naczynie żaroodporne napełniamy
mięsem z warzywami, całość zalewamy sosem.7. Zapiekankę pieczemy 30 minut w 180 st. C.Smacznego!!!