Wykonanie
Zapraszam na pyszną surówkę według przepisu mojej mamy.

Składniki:połówka główki
czerwonej kapusty1 duża
marchewka1
cebula1
jabłkosiekana
natka pietruszki lub
selerasok z cytryny lub kwasek
cytrynowykilka łyżek
olejucukier do smaku
sól,
pieprzSposób przygotowania:1.
Kapustę szatkujemy, zalewamy
wodą i gotujemy do miękkości (ok.10-15 minut).2. Pod koniec gotowania dodajemy
sok z cytryny lub kwasek. Gotową
kapustę przekłądamy na sitko, by
woda spłynęła.3.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, a obrane
jabłko i
marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. W misce mieszamy
kapustę,
marchew,
jabłko i
cebulę, dodajemy posiekaną
zieleninę, dodajemy
olej,
sól,
cukier i
pieprz do smaku.Smacznego!!!