ßßß
Cookit - przepis na Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem
Składniki
Cannelloni
Mięso mielone
Koncentrat pomidorowy
Bulion
Czosnek
Groszek zielony
Żółty ser
Masło
Mąka
Mleko
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Zioła prowansalskie
Olej
Wykonanie
Pomysł na faszerowane rurki
makaronowe
pochodzi z opakowania
makaronu
Lubella. To pyszne i pożywne danie.
Składniki:
makaron cannelloni
50 dag
mięsa mielonego
3 łyżki
koncentratu pomidorowego
pół szklanki
bulionu
3 ząbki
czosnku
1 puszka
zielonego groszku
20 dag
żółtego sera
50g
masła
3 łyżki
mąki
2,5 szklanki
mleka
s ó l,
pieprz
gałka muszkatołowa
zioła prowansalskie
olej
Sposób przygotowania:1. Robim y farsz:
Mięso
smażymy na
oleju
, dodajemy zmiażdżony
czosnek
, koncentrat, podlewamy
bulionem
. Dopraw
iamy
do smaku
ziołami prowansalskimi
,
solą
i
pieprzem
. Na koniec dodajemy odsączony
groszek
.2.
Sos beszamelowy
: rozpuszczamy
masło
na patelni, dodajemy
mąkę
i energicznie mieszamy. Stopniowo wlewamy
mleko
cały czas mieszając. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i
gałką muszkatołową
.3. Surowe
cannelloni
napełniamy farszem mięsnym, układamy jednowarstwowo w naczyniu ż aroodpornym wysmarowanym
olejem
. Całość polewamy
sosem beszamelowym
. Przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Nastę pnie całość posypujemy tartym
żółtym serem
i zapiekamy już bez przykrycia przez 20-25 minut.Smacznego!!!
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/03/cannelloni-z-miesem-mielonym-i-zielonym.html
Przepisy powiązane
Cannelloni z mięsem mielonym
Lazania bolońska (Lasagne bolognese)
Lazania z mięsem mielonym
Lasagne
Zapiekanka z mięsa i bakłażanów
Składniki powiązane (0)