Wykonanie
Kotleciki z
łososia to świetna propozycja na obiad lub kolację. Są pyszne na ciepło i zimno.Kotleciki można podawać w
bułce z warzywami i
majonezem, jak burgery
rybne.


Składniki:2 średnie płaty
łososia bez skóry2 cienkie
dymki1 łyżka
kaparów1-2 łyżki
soku z cytryny lub
limonkiskórka otarta z 1/2
cytryny2 łyżki
koperku2 ząbki
czosnku1 łyżka ostrej
musztardy np rosyjskiej3-4 łyżki
majonezu1/2 szklanki
płatków jaglanych lub
bułki tartej1 płaska łyżeczka
solipieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażeniaPrzygotowanie:Oszczyścić
łososia, usunąć ości. Pokroić na małe kawałeczki 1/2-1 cm.Do
łososia dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.Jeśli nie ma pewności co do przyprawienia, usmażyć na patelni mały kotlecik i spróbować.Odstawić
łososia do schłodzenia w lodówce przez 1/2 godziny.Następnie formować kotleciki, obtaczać w
bułce tartej.Smażyć na rumiano, na średnio rozgrzanej patelni.Smacznego