ßßß

Składniki:2 średnie płaty łososia bez skóry2 cienkie dymki1 łyżka kaparów1-2 łyżki soku z cytryny lub limonkiskórka otarta z 1/2 cytryny2 łyżki koperku2 ząbki czosnku1 łyżka ostrej musztardy np rosyjskiej3-4 łyżki majonezu1/2 szklanki płatków jaglanych lub bułki tartej1 płaska łyżeczka solipieprz do smakubułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaPrzygotowanie:Oszczyścić łososia, usunąć ości. Pokroić na małe kawałeczki 1/2-1 cm.Do łososia dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.Jeśli nie ma pewności co do przyprawienia, usmażyć na patelni mały kotlecik i spróbować.Odstawić łososia do schłodzenia w lodówce przez 1/2 godziny.Następnie formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rumiano, na średnio rozgrzanej patelni.Smacznego