ßßß
Potrzebujemy:1 podwójną pierś z kurczaka2 jabłka2 gruszki2 marchewki250 g mascarpone1/2 łyżeczki imbiru1/3 łyżeczki cynamonuduża szczypta czarnego pieprzusól do smaku3 łyżki oliwy z oliwek3 małe słodkie papryczkiPierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki wraz z pokrojoną w paseczki papryką, zalewamy oliwą z oliwek, dodajemy sporo pieprzu, cynamon, imbir i szczyptę soli. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.W tym czasie obieramy i kroimy w plasterki marchewki.Obieramy jabłka i gruszki i kroimy w kostkę.Na patelni przysmażamy kurczaka do momentu aż się mocno zarumieni. Wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy marchewkę i dusimy na dużym ogniu do miękkości marchewki. Od czasu do czasu mieszamy.Gdy marchewka jest miękka, dodajemy jabłka i gruszki, wlewamy kolejne 1/2 szklanki wody i dusimy przez 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy mascarpone i gotujemy przez 3 minuty ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego!