Wykonanie
Kotlety z
tuńczyka to od niedawna jedna z moich ulubionych potraw. Idealnie pasują na obiad, ale można je wcinać też jako dodatek do
bułki, na kolację. Mojemu Mężowi bardzo smakowały, a moja mama, która ryb nie
jada, powiedziała, że ładnie pachną :) Czyli kotlety odniosły wielki sukces;)

U mnie były podane z
marchewką z
groszkiem i
kukurydzą. Pycha!Potrzebujemy:2 puszki
tuńczyka w sosie własnym4
jajka (3 ugotowane na twardo i 1 surowe)1 średni
ziemniak ugotowany
natka pietruszkisól i
pieprzbułka tartaTuńczyka odcedzamy na sitku, ugotowane
jajka i
ziemniaka drobno miażdżymy widelcem.
Natkę pietruszki drobniutko siekamy i łączymy ze sobą wszystkie składniki oprócz
bułki tartej (
jajka ugotowane+jajko surowe+tuńczyk+pietruszka+sól+pieprz+ziemniak). Mieszamy najlepiej dłońmi, ugniatając jak ciasto. Z powstałej masy lepimy kotleciki, obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na patelni do zarumienienia. Gotowe:) Smacznego!