ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Kotlety z tuńczyka to od niedawna jedna z moich ulubionych potraw. Idealnie pasują na obiad, ale można je wcinać też jako dodatek do bułki, na kolację. Mojemu Mężowi bardzo smakowały, a moja mama, która ryb nie jada, powiedziała, że ładnie pachną :) Czyli kotlety odniosły wielki sukces;)
U mnie były podane z marchewką z groszkiem i kukurydzą. Pycha!
Potrzebujemy:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
4 jajka (3 ugotowane na twardo i 1 surowe)
1 średni ziemniak ugotowany
natka pietruszki
sól i pieprz
bułka tarta
Tuńczyka odcedzamy na sitku, ugotowane jajka i ziemniaka drobno miażdżymy widelcem. Natkę pietruszki drobniutko siekamy i łączymy ze sobą wszystkie składniki oprócz bułki tartej (jajka ugotowane+jajko surowe+tuńczyk+pietruszka+sól+pieprz+ziemniak). Mieszamy najlepiej dłońmi, ugniatając jak ciasto. Z powstałej masy lepimy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni do zarumienienia. Gotowe:) Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/02/tunczykowe-kotleciki-mniam.html